Bröllop är inte bara en förening mellan två människor, utan också en förening av familjer. När ni planerar ert bröllop och har barn i familjen, varför inte göra dem till en central del av er stora dag? 

Att inkludera barnen i ceremonin och festligheterna gör dem inte bara glada, utan det lägger även till en extra dimension av kärlek och samhörighet i ert bröllop. Här är nio härliga och kreativa sätt att göra era barn till en oförglömlig del av ert bröllop.

1. Designa era egna vigselringar

Att skapa unika vigselringar tillsammans är ett fantastiskt sätt att symbolisera ert giftermål. Ni kan till exempel välja ut era barns månadsstenar som representerar dem, och inkludera dessa stenar i ringdesignen. 

Detta blir inte bara en estetisk detalj utan också en konstant påminnelse om era barn och er familj.

2. Bröllopsföljet: En roll för varje barn

Oavsett barnens ålder finns det en roll för dem i ert bröllop. De äldre barnen kan vara tärnor eller marskalkar, medan de yngre kan vara ”flower girls” eller ringbärare. Se till att varje barn får en uppgift som känns viktig och speciell för dem. Att öva tillsammans inför dagen kan också vara ett roligt sätt att bygga upp spänningen och skapa minnen.

3. Hemmagjorda dekorationer

Låt barnens kreativitet flöda genom att be dem att skapa konstverk och pyssel som kan användas som dekorationer på bröllopet. Deras pyssel kan bli delar av bordsdekorationer eller till och med en del av bakgrundsdekorationerna för ceremonin. Detta kan ge era barn en känsla av stolthet och delaktighet och gör att bröllopet känns mer personligt.

4. Ett magiskt framträdande

Har barnen en musikalisk ådra? Ett solo- eller gruppframträdande under ceremonin eller mottagningen kan vara ett hjärtvärmande inslag. Det kan vara allt från en enkel sång till ett instrumentalt nummer. Eller varför inte lite dans? Det blir en mysig och rolig stund för gästerna, och det ger också barnen en chans att glänsa.

5. Tala om kärlek

Under vigseln kan barnen läsa en dikt eller en text som de själva har valt eller skrivit. Detta kan handla om familjen, kärlek eller minnen. Det blir inte bara ett rörande tillägg till ceremonin, men det ger barnen en viktig röst under dagen.

6. Fototid med familjen

Glöm inte att planera in en speciell fotostund med bara familjen. Att ha professionella bilder med barnen från bröllopet är ovärderligt. Det är också en rolig stund för barnen att leka framför kameran och känna sig extra speciella.

7. En egen middagsmeny

Många barn är kräsna med mat, så varför inte skapa en speciell middagsmeny bara för dem? De kommer säkert att uppskatta sin egen meny och det kommer också att minska stressen för föräldrarna. En barnvänlig meny kan också vara en trevlig detalj i bröllopsprogrammet.

8. Skapa en dans tillsammans

Ett magiskt ögonblick på många bröllop är första dansen. Varför inte göra en twist och ha en familjedans i anslutning till er första dans som gifta? Ni kan välja en låt som betyder något för hela familjen och lära er ett enkelt dansnummer tillsammans. Det kommer att bli en unik och ovärderlig upplevelse för alla närvarande.

9. En minnesvärd avslutning

Till sist, låt barnen hjälpa till med att planera en oförglömlig avslutning på kvällen. Det kan vara allt från en fyrverkerishow till att barnen får planera in något överraskningsmoment. Det blir en symbolisk gest som skapar en känsla av förväntan för barnen och alla närvarande.

Att inkludera barnen i ert bröllop gör inte bara dagen mer minnesvärd för dem, det förstärker också budskapet att bröllopet är början på att förstärka er familj. Med dessa nio tips kan ni säkerställa att era barn känner sig värderade och delaktiga i firandet av er kärlek.