Examen

Här finner ni svar på varför man firar examen och vart ni kan hitta passande examenspresenter till den duktige studenten

När någon du känner väl tar examen efter att ha pluggat många, långa år på högskola eller universitet så kanske det kan vara roligt att ge honom eller henne en fin examenspresent. En examenspresent behöver inte vara jättedyr, men får gärna vara som ett minne för den glada dagen då han eller hon tog examen. En vanlig examenspresent är förstås blommor. Men kanske vill man hellre köpa något som håller längre. Smycken brukar nästan alltid gå hem, framförallt hos tjejerna, men även killarna uppskattar säkert snygga manschettknappar eller en armbandsklocka.

 Tips på hemsidor med roliga och fina presenter:
Interflora.se – blommogram
Chokladbudet.se – skicka choklad på nätet
Upplevelse.com – upplevelser och presenter

Upplevelser

Att ge bort en upplevelse innebär inte att det bara är en present du ger bort utan ett minne för livet. Det är nu man ska passa på att välja något annorlunda som du vet att personen aldrig gjort eller skulle göra om den inte fick det i present, men som du ändå är någorlunda säker på att personen skulle gilla. Upplevelsen kan vara allt från fallskärmshoppning till en spa-weekend på ett fint spa i Stockholms skärgård.
>> Köp din upplevelse hos Upplevelse.com

Presenter från Coolstuff

Vill du ge bort något annorlunda och roligt i present? Då är coolstuff.se rätt hemsida för dig. Där finner du udda presenter men som ändå är väldigt nödvändiga och håller klass. För att sammanfatta deras produkter är dem roliga, annorlunda men också väldigt smarta. Det finns allt från saker till hemmet som tvål, handdukar, roliga påslakan till tekniska prylar och skämtartiklar. Skillnaden från när dessa grejer säljs i en annan butik är att dessa produkter har en extra twist med sina otroligt roliga och skämtsamma vardagslösningar.

Något som anknyter till det kommande yrkeslivet är också uppskattade examenspresenter. Till en nybliven lärare kanske du kan köpa en lyxig filofax, ett snyggt pennfodral eller en klassisk penna. Eller varför inte köpa en snygg klocka, en praktisk väska med plats för böcker och kollegieblock eller en nyckelring. Till den som utbildat sig till kock kan man istället köpa ett snyggt förkläde, kanske med dennes namn broderat på!

Som student har man förmodligen haft en ganska dålig ekonomi och ganska stressiga terminer. Bra examenspresenter är därför också presenter som skänker avkoppling till mottagaren. Till exempel en picknickkorg med ett spännande innehåll, kanske ett gott vin, god mat, en mysig filt och en bra bok att ta med till stranden. Eller en resa, där din vän kan åka och ladda batterierna innan det är dags att börja jobba inom sitt nya yrke. Ett presentkort på upplevelser är något annat som brukar vara uppskattat. Det finns många upplevelser att välja på, som att rida islandshäst, chokladprovning, hoppa fallskärm eller paddla kanot. Kanske kan ni två hitta på något roligt tillsammans. Bor du på västkusten så kan du kolla in på levlivetnu.se där du hittar massa upplevelser i göteborg. En annan uppskattad present kan vara att bjuda hem den nyexaminerade på en god middag.

>> Hitta udda och roliga presenter hos Coolstuff

Presentkort på ett möbelvaruhus eller på kläder kan också gå hem. Kanske behöver din vän fylla på garderoben med passande jobbkläder. Eller så kan det vara läge för din vän att flytta. Många måste idag flytta för att kunna få sitt drömjobb och då är det alltid trevligt att kunna köpa lite nya möbler, textilier eller prydnadssaker till det nya boendet. Eller så kan man ge bort skraplotter där studenten har chans att skrapa hem stora summor pengar.

Ett lyxigt vin, champagne eller en god whiskey kan vara en bra examenspresent till den som tycker om goda drycker. Vackra kristallglas till är också något som brukar gillas av de flesta. Köp gärna ett vin eller en whiskey som håller att lagras i några år. Då kan man öppna flaskan efter ett par år och minnas tillbaka till examensdagen. Att bjuda din vän på restaurang kan också vara roligt. Då får ni en trevlig stund tillsammans, då ni kan passa på att umgås, samtidigt som ni får njuta av riktigt god mat och dryck. Dessa presenter passar perfekt även till andra firanden och högtider såsom födelsedagar, påsk eller jul

Topplista examenspresenter

 

Kökselektronik

När man tagit studenten brukar det oftast innebära att man inom en snar framtid ska flytta hemifrån. Vad passar då inte bättre än att ge bort någon typ av kökselektronik. Kökselektronik är idag väldigt dyrt, men väldigt behövligt. Det kommer garanterat bli en välanvänd och nödvändig present som kommer uppskattas väldigt mycket. Hos Bluebox kan du hitta köksprylar med en rolig och annorlunda design.

Saker inför den framtida karriären

Ska din student jobba på kontor? Då kanske det passar bra med riktigt snygga kontorsverktyg. Eller kommer han eller hon åka mycket bil i jobbet? Då kanske det passar bättre med någonting som kan göra bilresan lite roligare. Att köpa någonting som din student kommer att behöva inom sitt framtida yrke brukar uppskattas och vara någonting som kommer väl till användning. På Bluebox och Coolstuff hittar du en hel del roliga och smarta presenter för de flesta yrkeskategorierna.

Upplevelser

En student vill få uppleva så mycket som möjligt efter att ha setat i skolbänken hela livet. Varför då inte ge bort en upplevelse i present! Hos Upplevelse.com finns det ett stort utbud av olika upplevelser som innehåller allt från fallskärmshopp till helkroppsmassage. Din student kommer garanterat att gilla vad du har hittat på till denne och inte bara se detta som en present, utan även ett minne.

En egen försäkring

Ja, det kan låta konstigt men som nyexaminerad student kan verkligheten bli tuff. Genom att ge bort en billig hemförsäkring gör du både den tidigare studenten en trygg start på vuxenlivet. På sidan vi hänvisar till kan du läsa mer om alla bolag, hur de skiljer sig åt samt hur man går vidare för att teckna.

Spa-weekend

Avsluta den utgångna studentens alla skolår med en lyxig och avkopplande spa-weekend på en fin spaanläggning. Vad passar bättre än det efter flera år av slit i skolan? Personen kommer garanterat att pusta ut av både lättnad och glädje av denna härliga och otroliga present. Hos Upplevelse.com kan du boka en mängd olika spaupplevelser att ge bort i present.

Inredningsprylar

Efter livet som student vill man gärna kanske flytta ur sin studentlägenhet och till någonting större. En bra present är isåfall att ge bort snygga inredningsdetaljer som studenten kan förgylla sin nya lya med. På Bluebox finns det en hel del fina saker till hemmet som kan passa.

Personligt minne

Självklart vill man minnas sin tid som student även efter examen. Då är en perfekt present att ge bort någonting personligt som påminner studenten om den delen av sitt liv. Varför inte sätta ihop ett fotoalbum med bilder från studenttiden eller någonting annat som symboliserar just den tiden. Eller varför inte ge bort en kamera så att studenten kan föreviga dagens firande!

Vinboken, Ölboken och Whiskyboken

Väl inne i vuxenvärlden finns det en hel del goda drycker att hålla reda på. Med hjälp av dessa små böcker kan du anteckna vad du tyckte om det senaste vinet, ölen eller whiskeyn du provade så att du kan hålla reda på vilket som är värt att köpa igen i framtiden. Böckerna säljs i set om 3 eller var för sig hos Bluebox.