Presenter konfirmation

Om din son eller dotter, ditt barnbarn eller någon annan vän eller släkting ska konfirmeras så är det ett stort ögonblick i hans eller hennes liv. Traditionellt sett så brukar man ofta fira sådana stora ögonblick med att ge bort presenter och därför ger vi också ofta bort konfirmationspresenter. Det kan vara svårt att hitta den perfekta konfirmationspresenten. Ungdomar är ombytliga och det som är inne i dag kan vara ute i morgon. Tack vare Internet har vi fått ett större utbud av konfirmationspresenter att välja bland, så det kanske underlättar lite i alla fall. På nätet finns mängder av presenter att välja bland, konfirmationspresenter som passar alla stilar och smaker.

Tips på hemsidor med roliga och fina presenter till konfirmationen:

1. Ge bort en rolig upplevelse 
Upplevelse.com erbjuder massor av olika typer av upplevelser, allt från att köra sportbil till att flyga luftballong eller en middag för två på en båt.
Greatdays.se erbjuder också en uppsjö av olika upplevelser. Kika in bägge sajterna och få inspiration.

2. Ge bort ett fint smycke
Guldfynd.se
känner de flesta till. Där hittar du fina smycken både till tjejer och killar.
Hallbergsguld.se har också ett brett utbud av fina smycken.

3. Ge bort en schysst klocka
Klockia.se erbjuder prisvärda och snygga klockor.

4. Presenttipsaren ger tips om massor av roliga:

Mer info om presenter till konfirmationen

Smycken är nog den vanligaste konfirmationspresenten. Många köper ett kors att hänga i halsbandet. Andra köper en guldkedja eller silverkedja, där konfirmanden själv kan köpa till berlocker. Det finns även andra sorters halsband, armband, klockor, ringar, fotlänkar, slipsnålar och manschettknappar att välja bland. På nätet finns många smyckesbutiker, där det är enkelt och smidigt att handla. Fördelen med att handla smycken är också att det inte blir särskilt dyrt porto och därför kan det många gånger löna sig att handla smycken på nätet.

Konfirmationen sägs vara det första steget in i vuxenlivet. Därför ger många bort presenter som symboliserar vuxenlivet och som är bra att ha den dag man ska flytta hemifrån. Vackra glas eller bestick är något som ofta uppskattas som konfirmationspresenter, trots att det kan vara flera år kvar tills den dag som konfirmanden ska flytta hemifrån. På nätet finns mycket att välja bland när det gäller saker till hemmet. Tänk på att inte köpa något som är modernt just nu, med starka färger eller mönster. Risken finns att det känns omodernt om några år. Satsa istället på sådant som är tidlöst och klassiskt.

Många önskar sig pengar eller presentkort i konfirmationspresent. Ibland kanske konfirmanden sparar till något dyrare, som en resa, en moped eller epatraktor och önskar sig då pengar till detta. Det kan förvisso vara något som konfirmanden uppskattar mycket, men kanske kan man komplettera detta med en liten present också. Fördelen med smycken och andra liknande saker är att man kan spara dem hela livet och man kan minnas konfirmationsdagen när man ser smycken igen.

På nätet kan man ofta hitta personliga konfirmationspresenter som känns annorlunda och unika. Många smyckestillverkare och smeder har hemsidor där de visar upp sina alster och har en mindre försäljning. Vad sägs om att exempelvis köpa ett vackert handsmitt kors till konfirmanden.

Önskelista

Det år du fyller femton erbjuds du av Svenska Kyrkan att få konfirmera dig. Konfirmationen är en bekräftelse på dopet. Det är också ett steg in i vuxenlivet. Förr var det nästan alla ungdomar som konfirmerades, men idag är det inte lika vanligt. En del gör det för att de har en kristen tro. Andra gör det för att ta reda på mer om sig själva, vem man är, vad man tror på, om man överhuvudtaget tror och för att ta reda på mer om den kristna tron, om Jesus, Bibeln och etiska frågor. En del gör det för presenternas skull. Det är nämligen vanligt att man får fina presenter när man har konfirmerat sig.

När det börjar bli dags för konfirmationsgudstjänsten, den högtid som avslutar hela konfirmationen så kan det vara dags att börja fundera på vad du önskar dig i konfirmationspresent. Om du skriver en önskelista inför konfirmationen så är det lättare för familj, släkt och vänner att köpa något som du verkligen vill ha och uppskattar. Om du låter dina föräldrar eller någon annan du känner att förvalta önskelistan åt dig tills konfirmationen är över, så kan släktingarna och vännerna meddelar den som har hand om önskelistan vad de har köpt, så kan sakerna strykas från önskelistan allt eftersom. På detta sätt minskar du risken för att du ska få dubbletter av vissa saker.

Den vanligaste konfirmationspresenten är helt klart smycken. För dig som är tjej så är det halsband, armband, ringar och fotlänkar som är de vanligaste smyckena. Många ger bort guldkedjor, medaljonger, kors och berlocker. Vanligt är också att ge bort smyckeskrin eller vackra askar som är avsedda att förvara smyckena i. Fotoalbum i silver eller tenn är också vanligt. För dig som är kille så är det kanske mer vanligt med manschettknappar, slipsnålar och armbandsklockor. Men även killar får ofta kors i silver eller guld. Korset är ju en kristen symbol, vilket gör det extra passande att ge bort vid en konfirmation. För att göra det extra personligt så kan du önska dig ett handsmitt kors.

Om du inte brukar bära smycken, eller vet av något annat som du gärna vill ha så är det bara att skriva en önskelista. Även om man skrivit en önskelista så behöver det inte innebära att man får precis allt som står på den, men det kan underlätta för släkt och vänner att köpa presenter. Du kan egentligen önska dig vad som helst, en moped, en häst, en språkresa, saker till hemmet inför att du ska flytta hemifrån, kläder eller pengar

Smycken till konfirmanden

När någon konfirmerar sig så hör det till att släktingar och vänner ger bort en konfirmationspresent. Den brukar man dela ut när man kommit hem efter själva konfirmationshögtiden i kyrkan. Ofta brukar man ha någon typ av mottagning hemma, där man fikar, öppnar presenter och firar dopets bekräftelse och steget in i vuxenlivet som ju konfirmationen anses vara.

Smycken är nog den vanligaste konfirmationspresenten. De flesta ungdomar som konfirmerar sig uppskattar också smycken, inte bara tjejer. Du kan ge bort halsband, armband, örhängen eller en klocka. Det fungerar också bra att ge bort ett presentkort på Guldfynd eller någon annan butik där tjejen eller killen själv kan köpa ett smycke som han eller hon tycker om. Om du vill ge bort något dyrare så kanske ni kan gå ihop om presenten några stycken och lägga en slant var. Många ger också bort smyckeskrin eller smyckesaskar, där smyckena kan förvaras.

Ett tips till en perfekt konfirmationspresent är att ge bort en guldkedja eller silverkedja, antingen att bära runt halsen eller handleden. Sedan kan man komplettera med berlocker till kedjan. Dels så kan tjejen eller killen själv köpa berlocker eller önska sig berlocker, så hon eller han får precis det slags smycke han eller hon vill ha. Dels så kan du och andra släktingar lätt köpa till berlocker både nu till konfirmationen och senare, till födelsedagar och julaftnar. Till en kille kan man alltid köpa manschettknappar, slipsnålar och armbandsklockor. Kors är vanligt att ge bort i konfirmationspresent. Detta eftersom korset symboliserar den kristna tron. Men ett tips är att kolla upp med övriga släktingar innan du köper konfirmationspresenten. Det är kanske inte så roligt att få fem stycken snarlika kors i present.

Ärvda smycken passar också fint att ge bort i konfirmationspresent. Det kan vara roligt att ge bort ett armband eller halsband som du själv eller någon släkting har haft. Till exempel så kanske mormor ger bort ett halsband som hon själv fick på sin egen konfirmation till sitt barnbarn. Detta halsband kan gå i generationer på så vis att den nykonfirmerade ungdomen kan spara smycket och sedan ge bort till sitt eget barn eller barnbarn när det är dags för dennes konfirmation. Då blir smycket en riktig släktklenod med tiden. Om man inte vill ge bort precis ett smycke så finns det andra fina konfirmationspresenter, som fotoramar i silver eller tenn, eller vackra bestick tills dagen då det är dags att flytta hemifrån

Tips på hemsidor med roliga och fina presenter till konfirmationen:

1. Ge bort en rolig upplevelse 
Upplevelse.com erbjuder massor av olika typer av upplevelser, allt från att köra sportbil till att flyga luftballong eller en middag för två på en båt.
Greatdays.se erbjuder också en uppsjö av olika upplevelser. Kika in bägge sajterna och få inspiration.

2. Ge bort ett fint smycke
Guldfynd.se
känner de flesta till. Där hittar du fina smycken både till tjejer och killar.
Hallbergsguld.se har också ett brett utbud av fina smycken.

3. Ge bort en schysst klocka
Klockia.se erbjuder prisvärda och snygga klockor.