Att ta studenten är en stor händelse i livet som bör firas. En studentfest är ett perfekt sätt att fira din stora dag men för en lyckad fest krävs bra förberedelser. Man kan fira sin student på flera olika sätt men det finns en del gemensamma moment som man behöver tänka på. 

Sätt upp en budget 

Det första steget i din planering bör vara att sätta en budget för din studentfest. Ta reda på vad alla delar i en fest normalt sett kostar och bestäm hur mycket pengar du vill lägga. Genom att sätta upp en budget för din examensfest, och sedan hålla budgeten, förhindrar du att kostnaderna drar iväg, som det annars enkelt kan göra. På hushåll.se kan du lära dig mer om hur du förbättrar din ekonomi och sparar pengar så att du kan ha råd med precis den fest som du önskar. 

Bestäm plats för din studentfest 

Planerar du att hyra en lokal är det bäst att boka den med lång framförhållning. Det är många som tar studenten samtidigt och det finns ofta ett begränsat antal lokaler i en stad som passar för en examensfest. Många väljer att ha festen hemma istället för att hyra en lokal. Beroende på hur många gäster du ska ha, är det ett väldigt bra alternativ.  

Vad för slags mat vill du bjuda på 

Att servera buffé på en studentfest är väldigt vanligt. Det är ett smart val av mat då du kan välja en varierad kost utifrån vad dina gäster har för preferenser. Att anlita en cateringfirma kan vara skönt för att kunna fokusera på de andra delarna av festen men du kan även välja att göra maten själv.  

Välj ut rätt kläder till din studentfest 

Det kan ta tid att hitta rätt kläder med precis rätt färg, modell och passform. Var ute i god tid och kolla igenom affärer och hemsidor på nätet så att du hinner hitta din perfekta outfit. Man ska enligt sed klä sig i vitt när man tar studenten. Vill man ha kostym är det enligt tradition svart kostym som gäller, du kan dock välja vilken färg du vill.