I samarbete med vanbruun.se

Förlovningsringen symboliserar evig kärlek mellan två personer. Ringen är ett löfte om att du och din partner ska hålla ihop livet ut. Tänk på att även ringen ska vara med hela livet. Med andra ord är det viktigt att lägga ned tid på att hitta den perfekta ringen. Det är dock inte en lätt uppgift eftersom det finns många faktorer att ta hänsyn till, bland annat budget, stil och livsstil. Nuförtiden är det inte ovanligt att par köper förlovningsringarna tillsammans, men ofta är det den ena personen som köper ringen som ett överraskningsmoment. Oavsett situation finns det mycket att tänka på vid valet av ring. Här får du de bästa tipsen.

1. Beställ ringen online

Genom att beställa ringen på nätet kan du spara en rejäl slant. En förlovningsring är en investering för livet, men det är onödigt att betala mer än vad som behövs. Hos Vanbruun.com kan du köpa förlovningsringar och vigselringar online. Det är ett av de främsta företagen för exklusiva smycken på nätet. Här får du hjälp av smyckesrådgivare precis som i en vanlig butik. En personlig rådgivare finns tillgänglig varje dag, året runt från klockan 8.00 till 21.00. Om du köper en ring åt din partner behöver du inte oroa dig. Vanbrunn hjälper dig att hitta rätt storlek genom att uppskatta fingrets storlek. Dessutom kan du göra en kostnadsfri justering inom tre månader.

2. Bestäm en budget

Innan du börjar leta och prova ringar bör du bestämma dig för en budget. En förlovningsring kan kosta i princip hur mycket som helst och det är lätt att bli förblindad av alla vackra diamantringar. En ring ska bäras hela livet och därför är det många som väljer att lägga lite extra pengar på den. Gör en noggrann budgetberäkning och håll dig till den.

3. Var ute i god tid

Att välja ring tar längre tid än vad många tror och därför måste du vara ute i god tid. Det är viktigt att beslutet blir rätt och därför bör du ta dig tid att jämföra olik alternativ. När du väl har hittat modellen du gillar kan det dröja flera veckor att justera den i rätt storlek. Om du designar din egna ring kommer det förmodligen ta ännu längre tid.

4. Välj ring efter stil och livsstil

Välj en förlovningsring som passar både stilen och livsstilen. Kanske föredrar din partner en klassisk diamantring? En person som älskar färger kanske vill ha en ring med en färgglad ädelsten istället för en diamant. En person som är väldigt sportig och aktiv kanske passar bättre med en alliansring som består av många små diamanter. Följ inte trender utan våga vara annorlunda. Att göra en egen design är det perfekta sättet att skapa en unik förlovningsring.