i samarbete med likeink.se

Många barn tycker att det är väldigt roligt att klä ut sig och låta fantasin flöda i lekar som kan innebära allt från att man är en pirat på de sju haven till att man är ett troll i skogen. Ett väldigt roligt tillägg till en ut- eller uppklädnad är en låtsastatuering, så kallad gnuggis.

En vanlig tisdag eller på självaste halloween

För barn spelar det inte så stor roll om det är en vanlig vardag eller ett speciellt tillfälle – att få leka som man vill är något av det bästa som finns. Som vuxen kan man hjälpa till att sätta pricken över i genom en tatuering för barn som är både lätt att använda och allergitestad. Du (eller ditt barn) väljer själv motiv för tatueringarna och med några enkla klick kommer de snart hem på posten. Man kan också välja färdiga ark med tatueringar och utbudet är stort. Blommor, skalbaggar och tribaler är bara några alternativ av allt som erbjuds.

Behöver man tänka på något speciellt?

Det korta svaret är egentligen nej. Eftersom tatueringarna är allergitestade så fungerar dem för de allra flesta. Tatueringarna framställs också på ett veganskt sätt vilket innebär att de varken tillverkas av eller testas på djur. Det är väldigt lätt sätta på en gnuggis. Det enda man behöver göra är att ta bort plasten och placera den klistriga ytan mot huden på den plats där man vill att tatueringen ska sitta. Man blöter sedan baksidan med en fuktad trasa, eller håller den under rinnande vatten, i cirka 20 sekunder och därefter tar man bort pappret. Kvar på huden finns då en häftig design redo att visas upp. Något som är väldigt positivt med moderna gnuggisar, jämfört med sådana från till exempel 90-talet, är att de är väldigt lätta att ta bort. Gnuggisen nöts bort med tiden, men vill man få bort den i förtid så är det bara att ta lite babyolja eller ljummet vatten och tvål och gnugga mjukt tills den försvinner.