När det vankas kalas och fest brukar det vara mycket att planera innan. Det ska planeras vilka som ska komma, eventuellt tema på festen, dekorationen, och slutligen även maten. Maten är ofta den stora delen i tillställningen, där det är mycket att planera, men även höjdpunkten på själva festen. Maten kan det pratas om länge efteråt. Med en lyckad matservering kan värden för festen också andas ut.

Catering till fest

Något som många har sett fördelar med är att beställa catering till festen. Med en catering kan den som anordnar festen fokusera på andra delar av tillställningen, så som exempelvis gästerna. En catering bidrar på flera olika sätt, bland annat genom att frigöra mer tid innan festen för planering av andra delar. När mat beställs finns det ofta många olika menyer att välja bland, för att det ska passa kalasets tema eller andra matpreferenser. Vid en catering är det möjligt att komponera en egen meny, för att alla önskemål ska komma med.

Det finns en catering i Stockholm som heter Cateringfirman.se. Den anpassar sig efter alla önskemål, som kan tillaga världens alla olika kök, och även delikata desserter. Det är en catering som idag är stor på marknaden, som samarbetar med många restauranger för att gemensamt ta fram hög kvalitet på cateringen som beställs.

Mat för kalaset

En cateringfirma har många olika alternativ när det gäller mat, och kan anpassa menyn efter önskemål. Det är möjligt att beställa buffé, men även färdiga rätter för servering om till exempel en trerätters meny finns som önskemål. Beroende på tillställningen levereras det idag olika alternativ, så inget är mer populärt än något annat. Några önskar svensk husmanskost, och andra önskar en buffé av medelhavsmat. Det finns även fester där plockmat önskas i form av amerikanskt tema, så kallad ”fingerfood”. Allt är möjligt vid en catering och bara fantasin sätter gränser.

Catering erbjuder mer än bara mat

Många cateringfirmor erbjuder mer än bara maten. Om det önskas hjälp med servering kan en firma hjälpa till med det. Det sparar mycket tid och energi för värden, som då kan fokusera på festen i stället. Det finns cateringfirmor där porslin kan hyras ut, även det sparar tid i planeringen. Det finns cateringfirmor som har goda kontakter med ägare av lokaler, där det finns möjlighet att hyra bra lokaler för alla sorters fester. I Stockholm finns goda möjligheter att anordna nästa lyckade fest, tillsammans med en cateringfirma!