I samarbete med bästtandblekning.se

Under de senaste åren har det blivit allt vanligare att bleka tänderna. Tidigare var det endast hos tandläkare som detta var möjligt men idag kan du göra det helt själv utan att lämna ditt hem. Det finns flera fantastiska alternativ på tandblekningar som är enkla att utföra utan att behöva betala flera tusen kronor.

Alla som bestämmer sig för att bleka tänderna själv måste först köpa en produkt. Det finns flera produkter på marknaden som kan ge bra resultat. Det som kan vara lite svårt är att veta vilken produkt som är bäst. Hos bästtandblekning.se finns det mer information om vad som är viktigt att tänka på samt exempel på produkter som kan fungera bra.

White strips, gel och tandblekningspenna

De tre vanligaste produkterna för tandblekning hemma är ett kit som innehåller tandskena, gel och ibland en UV-lampa, whitenings strips och en tandblekningspenna. Innan man väljer en produkt är det bra ifall man känner till vilka som finns tillgängliga och hur de fungerar.

  • White Strips – det här är ett av de billigare och enklaste alternativen till att bleka tänderna. Det är en sorts remsor med ett medel som klistras fast på tänderna. De ska sitta kvar en viss tid och sedan tas de bort och tänderna sköljs av. De flesta som använder dessa remsor gör det oftast för att hålla sina tänderna vita och inte som det enda sättet till att bleka tänderna.
  • Tandblekningskit – detta är det populäraste alternativet när det kommer till att bleka tänderna hemma. Kitet kommer vanligtvis med en tandskena som först ska formas efter tänderna, sedan fylls den med en tandblekningsgel och placeras i munnen. Vissa kit kommer med en lampa som ska lysas ovanför tandskenan medan den sitter i munnen. Enligt många är det här alternativet som fungerar bäst.
  • Tandblekningspenna – precis som med remsorna är tandblekningspennan oftast en produkt som används för att hålla tänderna vita och inte som ett alternativ när man ska bleka tänderna för första gången. Det är dock en bra produkt för alla som har vita tänder och vill hålla dem bleka. Pennan har en sorts pensel som man målar tänderna med. Den är full med ett medel som lätt bleker tänderna.