Om det återigen är dags för dig att leta efter en födelsedagspresent till pappa och du vill ge honom något riktigt fint i år så kan ett paket cigarrer vara det perfekta valet. Oavsett om din pappa är en gedigen cigarr-rökare sedan tidigare eller helt ny på banan så är det en trevlig present som brukar uppskattas. Det finns mängder av olika cigarrer att välja på, vilket gör det till en spännande och unik gåva. Om du vill ge din pappa något alldeles speciellt så kan du även köpa en humidor som används till förvaring av cigarrerna.

En perfekt födelsedagspresent

Få pappor blir inte glada av att få några riktigt fina cigarrer i födelsedagspresent. Cigarrer kan vara både manligt och personligt, vilket kan vara anledningen till att det är en så uppskattad present av pappor. Det är dessutom en rolig present som oftast är oväntad, vilken höjer spänningen i överraskningsmomentet. Även om din pappa inte röker cigarr vanligtvis så kan det vara en fin gåva. Cigarrer kan helt enkelt vara den perfekta födelsedagspresenten.

Val av cigarrer

Om du inte är en van rökare av cigarrer sedan tidigare så kan det vara lite knepigt att välja rätt. Det finns ett hav av olika smaker och storlekar med olika ursprung. Till att börja med är det bra att fundera över om din pappa är en van cigarr-rökare eller om du kanske rent av aldrig sett honom röka en cigarr. För nybörjaren rekommenderas inte de allra största och starkaste cigarrerna då det kan bli alldeles för mäktigt. Välj istället en cigarr med medium eller låg nikotinhalt. Exempel på cigarrer med låg styrka är klassikern Santa Damiana Petit Corona från Dominikanska republiken eller den honduranska cigarren Flor de selva fino. Om din pappa ofta röker cigarr så kan du med fördel välja en med starkare karaktär såsom Bellas Artes Toro Maduro. Den har nämligen en väldigt rik smak med flera olika inslag då täckblad, omblad och inlaga har olika ursprung.

Förvaring av cigarrer

Cigarrer är otroligt känsliga för graden av luftfuktighet. Många cigarrer görs i Karibien där luftfuktigheten är mycket högre än i Sverige. Det som sker vid en minskad luftfuktighet är att smaken förändras och cigarren blir torr. Därför används ofta så kallade humidorer för förvaring av cigarrer. De består av en låda med ett särskilt fuktighetssystem. Om du vill ge din pappa det allra bästa så kan det vara en god idé att köpa till en humidor. Det finns även hela paket att köpa där både cigarrer och humidor ingår, vilket brukar vara mycket populärt som födelsedagspresent.