Idag väljer många att inreda hemmet med fotokonst framför vanliga traditionella målningarna. Det beror till stor del på att det finns ett mycket större utbud av motiv att välja mellan samtidigt som man också kan skapa sin egen fotokonst att hänga på väggarna. Med fotokonst på väggarna är det lättare att skapa enhetliga miljöer i bostaden samtidigt som man också kan ha olika teman för olika rum i bostaden.

Man kan välja mellan ett stort antal olika motiv då man ska inreda hemmet med fotokonst. Bland annat hittar man motiv över historiska byggnader, kända platser, kändisar, populära bilar, båtar, motorcyklar eller stillbildskonst. PaperTown har ett stort utbud av populära fotokonstverk. Man kan se deras sortiment av fotografiska posters här på denna länk. Man kan välja om man vill ha fotokonst i svart och vitt eller om man hellre vill ha färgade fotografier. Det finns också många olika ramar att välja mellan men man kan också välja att hänga upp sin fotokonst med en posterhängare.

Fotokonst för sovrummet

I ett sovrum vill man gärna inreda med lugn och stillsam konst som tilltalar ens personlighet. Det finns många fotografiska posters som har motiv som gillas av de allra flesta och som gör att man kan få en personlig design i sitt sovrum. Exempel på motiv för fotografiska posters i sovrummet är djur, natur, hav, himmel eller på någon person som man beundrar. Det viktigaste då det gäller motiv för ett sovrum är att de får personen som ska sova i rummet lugn och harmonisk.

I ett sovrum för barn kanske man hellre väljer inspirerande och kreativa motiv för sina fotografiska posters. Det kan vara fotokonst som består av tecknade figurer, leksaker eller saker som kan förknippas med barnens hobby. Kanske barnet spelar fotboll och därmed vill ha inspirerande bilder av sina fotbollsidoler.

Är det istället föräldrarnas sovrum kan man försöka hitta motiv som passar mamma, pappa eller bägge två.

Fotografiska posters i köket

I ett kök vill man oftast ha motiv som ger en rogivande miljö då man ska äta. Det finns många som väljer att ha motiv över landsbygden, ängar, blommor och träd i köket. Även fotokonst med motiv bestående av frukter eller blommor är mycket populärt att hänga upp i ett kök. Det finns ett stort antal olika motiv att välja mellan då man vill designa sitt kök med fotokonst. Många väljer att dekorera väggarna med fotografiska posters i svart-vitt, vilket passar mycket bra i ett tidlöst kök.

Modern fotokonst i vardagsrummet

Idag är det inte så vanligt att man hänger upp målade tavlor i en modern bostad. Istället väljer många att sätta upp fotografiska posters med moderna motiv. Det kan vara motiv som består av byggnader eller platser runt om i världen. Många vill få sina vardagsrum mer levande genom att använda sig av motiv som ger rummet mer fart och fläkt, bland annat fotokonst på människor i farten, motiv från kända gator eller motiv över kända monument och byggnader. Kanske man vill ha motiv från kända platser som man själv har besökt och därmed kan berätta mer om.