När du ska flytta är det en bra idé att ta hjälp av en flyttfirma. Det finns många flyttfirmor runt om i landet och extra stort utbud är det i storstäderna. Därför kan du, som ska flytta i någon av de större städerna, enkelt få den hjälpen du behöver när du ska flytta.

Varför anlita flyttfirma?

Att anlita en flyttfirma är på många sätt en investering. Om du inte bor litet och är minimalist, kommer du antagligen förvånas över hur mycket saker du faktiskt har och hur många flyttkartonger det krävs för att alla dina saker ska rymmas. Att packa ner allt tar både tid och energi, vilket du kanske inte har så mycket över av till vardags. Av den anledningen är det smart att låta en flyttfirma hjälpa dig. Dessutom har de rätt fordon som behövs för att alla dina saker ska få plats. Du slipper därmed köra flera lass fördelat på flera dagar. En flyttfirma kör rubbet till din nya adress.

Anlita en bra flyttfirma

Det finns många flyttfirmor att välja mellan. Exempelvis är GrabbarnaFlytt en flyttfirma i Stockholm som du kan anlita om du bor i Stockholmsområdet. Men det är din geografiska plats som till stor del avgör vilken flyttfirma du ska anlita. För att hitta en bra flyttfirma kan det vara bra att söka på Google och sedan ta offerter från olika firmor. Då kan du jämföra priserna och tjänsterna, vilket gör det lättare för dig att hitta en som passar.

Använd rutavdraget

Att anlita flytthjälp gör det möjligt att använda rutavdraget eftersom det faller inom ”hushållsnära tjänster”. I det ingår de flesta flyttjänster, såsom flytthjälp och flyttstädning. I praktiken innebär det att du kan få upp till 50 % rabatt med hjälp av rutavdraget. Men det finns en mängd olika krav för att du ska kunna använda dig av rutavdraget och det är alltid bäst att kolla upp vad som gäller för just dig innan du bokar flyttfirma. Är du osäker kan du även höra av dig direkt till Skatteverket eller till firman du funderar på att anlita och höra dig för vad som gäller.