Finns det något mysigare än att krypa upp i soffan, stora som små och titta på härliga familjefilmer tillsammans. Ta fram lite snacks att äta, bädda in sig i mjuka filtar och bara njuta tillsammans. Det finns väldigt många filmer som både passar stora och små.

Film kan även vara en rolig del av ett barnkalas. Lite godis, snacks och en bra film gör alltid att stämningen blir på topp och barnen blir nöjda. Nedan kommer exempel på bra barnfilmer.

Lejonkungen

Denna Disneyfilm från 1994 är en de mest populäraste familjefilmer som någonsin producerats av Disney. Den är animerad och handlar om vilda djur på savannen. Huvudkaraktär är den lille lejonungen Simba, som ska bli lejonrikets kung efter att hans pappa Mustafa dött. Scar, som är Simabas morbror är avundsjuk på Simba och gör allt för att försöka ta makten. Genom att lura Simba att felet till Scars död var hans, lämnar Simba lejonriket, men efter flera år återvänder han för att ta tillbaka makten, rädda sin barndomsvän Nala, sin mamma och alla andra lejonen. Filmen är både rolig och sorglig, den handlar om svek, kärlek och framför allt mod. Musiken är även den suverän och när filmen är slut är det många, både vuxna som barn som har tårar i ögonen. På grund av att filmen stundtals är väldigt sorglig bör inte små barn se den själv.

Det regnar köttbullar

Denna animerade familjefilm är också från USA och den hade premiär 2009. Filmen är väldigt rolig och den handlar om Flint Lockwood, en ung uppfinnare som misslyckas med alla uppfinningar han gör. När han inte lyckats med att förvandla vatten till mat, tvingar hans pappa honom att sluta med sina uppfinningar för att istället jobba i hans fiskbutik. Matmaskinen han höll på att uppfinna flög upp i luften och stannade där. När det sedan börjar regna är det mat som kommer ner, kan det bero på matmaskinen? Nu börjar turister äntligen besöka den lilla ön och borgmästaren blir väldigt glad. Filmen är riktigt rolig och passar både för barn och vuxna.