I samarbete med hangmatta.com

De allra flesta älskar att skämma bort familj, släkt och vänner med presenter, både till födelsedagar, julafton och närhelst andan faller på. Det finns hur mycket som helst att välja bland i presentväg och ibland kan det vara riktigt svårt att veta vad som kan passa bäst att ge bort. Det finns dock ett säkert kort som garanterat gör alla glada och det är kläder. Läs mer här.

Storlek och stil

Det finns framför allt två utmaningar när det gäller att ge bort kläder i present och det handlar främst om storlek och stil. Även om du känner personen i fråga väl vet du säkert inte exakt vilken storlek som han eller hon har. Det kan också vara en utmaning att pricka in ett plagg som passar mottagarens stil och smak. Det beror naturligtvis på vem som ska få presenten. Det är lättare att ge bort ett par snygga haremsbyxor till pojkvännen eller flickvännen än det är att försöka köpa ett par till din svärmor. Här kan dock bohemiska kläder vara räddningen eftersom det är en modestil som faller de flesta i smaken. Stilen är dock mer vuxen och passar till exempel inte att ge bort till ett barn. Det kan dock vara kul att handla barnkläder och det finns en hel del plagg att välja bland.

Tips och tricks

Om du har bestämt dig för att ge bort kläder i present till vänner, familj eller släktingar finns det ett par grundregler du behöver ha med dig i bagaget. Det är viktigt att du till exempel sparar kvittot och ser till att det finns bytesrätt på klädesplagget. Även på internet gäller distansköplagen och den ger dig minst 14 dagars ångerrätt. Se också till att plagget du köper är något som du kan föreställa dig att den som ska bära det skulle passa i. Känner du dig tveksam kan du alltid överväga att ge bort ett presentkort i en klädbutik istället. Butiken behöver inte vara fysisk utan kan lika gärna ligga på nätet. I de flesta nätbutiker kan du beställa presentkort som antingen kan skrivas ut eller som skickas hem. Det är med andra ord viktigt att vara ute i god tid. Sist men inte minst kan det vara riktigt roligt att ge bort snygga kläder i present. Du får ägna dig åt shopping och verkligen botanisera bland olika plagg som du tror kan passa dina nära och kära.