Att planera ett födelsedagskalas kan vara både roligt och utmanande. Det är förstås en hel del som ska planeras. Från att välja plats för kalaset till underhållning och mat. En bra utgångspunkt kan vara att hyra ett partytält.

Att hyra partytält kan vara första steget mot en oförglömlig upplevelse

Om du planerar att hålla födelsedagskalaset utomhus är ett partytält ett utmärkt val för att skydda kalasets gäster från väder och vind. För dig som bor på västkusten finns det en hel del företag som erbjuder Partytält till kalaset i Göteborg och tälten kan förstås också användas för andra festliga sammankomster. Du kan givetvis också hyra partytält till födelsedagskalas i Stockholm och Malmö.

Välj rätt storlek och stil på tältet

Att välja rätt storlek och stil på partytältet är avgörande för att skapa rätt atmosfär på kalaset. Tältet ska så klart vara tillräckligt stort för att rymma alla gäster, men också ge en mysig och inbjudande känsla. Många aktörer som hyr ut partytält erbjuder tält i ett flertal olika storlekar och stilar.

Mat och dryck – catering eller hemlagat?

Den förmodligen näst viktigaste aspekten när det gäller festplanering är vilken mat och dryck som ska erbjudas. Valet står oftast mellan hemlagade rätter eller någon typ av catering. I storstäder som Stockholm, Göteborg och Malmö finns det gott om cateringföretag som kan erbjuda specialkomponerade menyer. Föredrar du en mer personlig touch kan du förstås förbereda maten själv.

Passande underhållning

Underhållningen är förstås också en central del av varje fest. Här är det viktigt att överväga vilken ålder dina gäster är i och vilka intressen de har. Barn kan till exempel glädjas åt ansiktsmålning eller en trollkarl. Vuxna föredrar kanske ett liveband eller en dj.

Dekorationer och tema

Om du vill få till ett unikt födelsedagskalas ska du inte underskatta betydelsen av dekorationer. I det avseendet kan det vara på sin plats att fundera kring någon typ av tema, inte minst för att det blir enklare att dekorera om du har en övergripande idé att utgå från. Oavsett om du väljer ett klassiskt eller mer nyskapande tema bör dekorationerna hjälpa till att skapa en inbjudande atmosfär.

Plats och inbjudningar

Ska kalaset arrangeras i din trädgård? Eller planerar du att hyra en lokal, eller slå upp ett partytält på någon speciell plats? Det är en fördel om platsen för festen är så lättillgänglig som möjligt för gästerna. Ju enklare det är att ta sig till kalaset, desto fler kan du räkna med kommer att dyka upp. Inbjudningarna bör förstås skickas i god tid och inkludera all nödvändig information. Gör det så enkelt som möjligt för de du vill bjuda in.