I samarbete med sverigesmatkassar.se

Att handla i matbutiken är något man måste göra många gånger under en månad. En del lyckas att hålla sig till veckohandling medan andra gör ärenden nästan varje dag till matbutiken. Vill du hellre lägga din tid och energi på andra saker än att åka till matbutiken, kan du göra det tack vare den moderna tekniken.

Fem sätt att undvika matbutiken

Idag finns det mycket man kan göra för att slippa den fysiska matbutiken, antingen helt eller delvis. För att du ska få en enklare vardag, som inte inkluderar onödiga turer till och från matbutiken, kan du:

  • Beställa hem matkassar. Matkassen har funnits länge nu och erbjuder folk att köpa hem en matkasse med diverse varor för att kunna laga efter ett visst recept. Antingen kan man beställa hem enstaka matkassar eller få levererat enligt en prenumeration.
  • Leva på snabbmat. Det gamla hederliga sättet att undvika matbutiken är att beställa hem snabbmat. Innan matkassen fanns var hemleverans av snabbmat i princip det enda valet man hade om man inte ville handla.
  • Handla via diverse matbutiker online. På senare tid har det ploppat upp fler och fler matbutiker på nätet. Man kan hitta mat och varor som passar ens egna preferenser, alltifrån budgetalternativ till veganskt och allt däremellan.
  • Handla via matbutikernas egna hemsidor. Något som är ett relativt nytt koncept är att matbutikerna själva erbjuder möjligheten att handla deras varor online och få hemleverans av varorna. Det var länge något som främst var möjligt i storstäderna medan man på mindre orter visserligen kunde handla via hemsidan, men var själv tvungen att åka och hämta varorna i den fysiska butiken. Dock fanns behovet av hemleverans även på mindre orter och i samband med coronakrisen utökade matbutikerna sina tjänster även till mindre orter. Anledningen var att många kunder föredrog att handla över nätet istället för i fysisk butik.
  • Tänka om angående hur du handlar. Det kan vara bra att tänka om angående ditt sätt att handla. Kanske kan du veckohandla mer eller handla delar av dina varor online och resten i fysisk butik och på så vis minska turerna till den fysiska matbutiken.