I Sverige har vi inte firat halloween lika länge som i en del andra länder. Det är faktiskt en relativt ny högtid för oss, men de senaste åren har halloween verkligen haft genomslag i Sverige.

I slutet av oktober är det således många som vill ordna en rolig halloweenfest. En sådan fest kan vara riktigt kul för alla åldrar och är något du kan arrangera för både barn och vuxna. Det är faktiskt en riktig familjehögtid!

Dekoration inför halloween

Oavsett om du ska arrangera en halloweenfest för vuxna, ett barnkalas med halloweentema eller bara en enkel släktmiddag under halloween finns det en gemensam nämnare: dekorationerna.

Läskiga dekorationer är helt enkelt ett måste på halloween, oavsett hur du tänker fira högtiden. Allt du behöver för att få den rätta känslan hittar du på Partyhallen. Du kan gå ”all in” och dekorera hela huset med läskiga skelett och annat otäckt, precis som i USA. Eller så kan du välja en lite mildare variant och nöja dig med spindelnät och kanske lite fejkblod.

Fira halloween med familjen

Även om halloween är en relativt ny högtid som en del tycker är lite väl kommersiell, är det många barn som uppskattar halloween. Så kom ihåg att det går att göra något kul av det utan att för den delen arrangera ett stort jippo.

Att fira halloween tillsammans med endast familjen kan gott och väl räcka för de små barnen. Kanske kan ni sätta upp en läskig stig genom huset eller lägenheten. Eller titta på en lite läskigare film tillsammans, med popcorn som ni har färgat röda? Givetvis ska du tänka på att anpassa nivån av läskigheter utifrån barnens ålder.

Halloweenfest för vuxna

Vill du arrangera en halloweenfest för vuxna behöver du sällan oroa dig för att det ska bli för läskigt. Snarare kan det sannolikt uppskattas att du verkligen tar i med läskigheterna.

Att ha maskerad på en halloweenfest känns nästan som ett måste. Det du däremot kan behöva fundera över är om du ska ha ett särskilt tema eller om gästerna får klä ut sig till något läskigt, rent generellt.

Mat med halloweentema

Det här med om man ska servera mat eller inte på en fest är alltid en klurig fråga. Är det en större fest är mat absolut inget måste, men det kan vara trevligt med lite tilltugg åtminstone.

Självklart ska även det ätbara du serverar ha halloweentema. Varför inte prova att göra avhuggna fingrar av prinskorvar eller en läskigt röd soppa?