En morsdagspresent behöver inte komma i form av en sak eller en upplevelse. Många tycker om att ge en blomma till sin mamma på Morsdag. Men tänk om du istället skulle ge henne en hel blomrabatt?

Rensa upp i trädgården

En blomrabatt eller en trädgård fylld med blommor är såklart inget du kan ge bort hur som helst. Utan rätt förutsättningar måste finnas. Kanske är det så att din mamma redan har en blomrabatt, men som inte används.

En blomrabatt eller en trädgård som ingen har tagit hand om eller använt behöver en del kärlek. Du kan överraska din mamma genom att rensa upp i henne blomrabatt. Ta bort gammalt ogräs och plantera nya blommor.

Så gör du en fin blomrabatt

Det första du bör göra är att rensa bort gammalt ogräs. På så sätt får du en bättre överblick av hur blomrabatten ser ut. Det kanske till och med finns några perenner där som går att rädda? Perenner är fleråriga blommor som är mycket tacksamma att odla. Du kan titta här för att hitta fröer till nya perenner att odla.

När du har rensat bort allt ogräs är det dags att börja planera för hur du vill att blomrabatten ska se ut. Eftersom Morsdag är i maj är det en perfekt månad att planera blommor.

Fokusera på enkla blommor

Det kan vara bra att fokusera på blommor som är enkla att ta hand om. Din mamma har trots allt inte bett om en blomrabatt hon behöver sköta om. Men det finns gott om blommor som knappt behöver någon omvårdnad.

Perenner är som sagt bra blommor. De återkommer under flera år. Förslag på fina blommor som är lättskötta är:

  • Kärleksört
  • Lavendel
  • Pion
  • Röd solhatt

Det kan vara fint att försöka färgkoordinera blommorna. Här finns förstås inga bestämda regler. Men försöka att få det estetiskt för ögat.