Tiden går fortare än man tror och snart är det dags att tänka på julklapparna. De allra roligaste julklapparna är oftast de som är upplevelsebaserade eller där man skapar en viss känsla – som när man tar på sig något snyggt eller är extra nöjd med sig själv.

Leende i julklapp

Men hur kan man ge bort ett vitt leende i julklapp?
Några verktyg är allt som behövs, förutom det snygga julpappret. Ett tandblekningskit är definitivt en jättebra julklapp eftersom ett vitt leende gör vem som helst glad. Tänk bara på de fantastiska formuleringarna du kan sätta på paketet!

Det finns flera kit att välja på, Simple Smile har ett utmärkt komplett tandblekningskit som ger ett bra resultat. Det har korta och intensiva behandlingar på 15 minuter som man upprepar tills man fått den vita nyans som man önskar. Du använder en gel som bleker naturligt, den innehåller inga peroxider eftersom processen baseras på att syre frigörs i dentinen som verkar blekande på tänderna. Hur många gånger du måste behandla beror på vilket resultat du vill ha, men också på om tänderna är missfärgade eller inte.

Att tänka på

Hur lång tid den totala behandlingstiden blir är svår att säga eftersom detta är individuellt, både efter tycke och smak men också utifrån hur tänderna ser ut. Det är enklare att få ett bra slutresultat om man har missfärgningar på tänderna i brun-gula toner istället för grå-blå toner.

När julklappen ska användas – tänk på att en tandblekning inte fungerar på lagningar och skalfasader, vilket innebär att dessa inte bleks. Tandköttet är känsligt efter behandlingen och även tänderna kan vara mer känsliga de närmaste två dygnen. Resultatet, ett vitt leende, väntar dock bakom hörnet. Vilken superb julklapp!