i samarbete med modulhus.se

Midsommartid sägs det att alla Sveriges större städer töms på folk och att de enda som är kvar är de som arbetar inom branscher som håller öppet, till exempel sjukhus, och turister. Turisterna har svårt att förstå vad som händer när mer eller mindre hela stan stänger ner men har de gjort sin hemläxa har de också packat väskan för en långweekend på landet.

Vart tar folk vägen?

Många är de svenskar, och utländska turister, som beger sig ut ”på landet” för att fira midsommar. Många får en drömsk bild av Dalarna med folkdräkt, spelmän, kransar i håret och ljusa, långa nätter och beger sig just till dalahästens landskap. Hotellen blir snabbt fullbokade och restaurangerna likaså. Men även om de större etablissemangen säger ”nej, tyvärr” finns det fortsatt möjligheter till en midsommar i Dalarna genom att boka in sig hos en privatperson som företagsamt tillhandahåller en Attefallare.

Hyr ett eget hus

Det finns många fördelar med att hyra en stuga istället för att ta in på hotell, till exempel kan du kan tillaga din egen frukost och slipper trängas vid buffébordet. Du behöver inte fundera över andra människors rörelsemönster eller anpassa dig till kläd- och uppförandekoder. Ofta är stugan trivsamt placerad i en trädgård, vilket är bekvämt om du har barn med dig vilka då kan röra sig mer fritt. Den som äger stugan tillhandahåller ofta extra bekvämligheter såväl utom- som inomhus för att alla gäster ska trivas; en skön säng till hunden, gunga till barnen och brädspel för hela familjen.

Bygg ett Attefallshus

Har du plats över i trädgården är ett Attefallshus från modulhus.se, eller någon annan typ av modulhus från samma tillverkare, en bra investering. Att hyra ut den lilla stugan under högsäsong kan generera bra extrainkomster men även under lågsäsong finns det många som letar boende och då ofta under längre tid. Även privat, när du har långväga gäster, är en ”Attefallare” toppen att ha – man har sina gäster nära men får ändå ha kvar sitt privatliv.