Har du besökt ett flertal olika butiker, men ändå inte hittat det där speciella gratulationskortet som du vill ha? Att köpa grattiskort i butik har länge varit ett bra och snabbt sätt att hitta ett grattiskort, och under en lång period så var det också det enda sättet att få tag på ett kort. Om du inte vill skapa ditt alldeles egna kort, det vill säga.

Att köpa kort i butik är fortfarande vanligt, men utbudet kan vara begränsat. Det är inte alla butiker som erbjuder speciellt stora valmöjligheter, något som naturligtvis inte alltid känns så kul. För många är kortet en mycket viktig del av en födelsedagsgåva och i vissa fall ligger kortet helt och hållet i fokus. Det kan t.ex. vara i en sådan situation där man ska skicka kortet per post till mottagaren eller om man ska ge bort presentkort så väl som kontanter i kortet.

Köp kort via nätet

Ett begränsat utbud är dock ingenting som du behöver oroa dig för länge. E-handeln har aldrig varit större än den är idag och du kan köpa nästan precis allting via din mobiltelefon, dator eller surfplatta. Snygga, roliga eller moderna grattiskort är inget undantag. Det finns mängder med härliga butiker som du kan vända dig till för att hitta det bästa kortet för din mottagare och i vissa fall kan du till och med få hjälp med tryckt text i kortet, så att du slipper skriva det själv. Två riktigt bra e-butiker som du kan vända dig till är Grattiskort.se så väl som Thecardstore.se, båda e-butikerna fokuserar på gratulationskort för det där speciella tillfället. Det är dock Thecardstore som också ligger bakom Grattiskort.se. Den sistnämnda hemsidan vänder sig till privatpersoner.

Stort utbud och lägre priser

Det finns två riktigt stora fördelar med att handla gratulationskort på nätet. Ska vi vara ärliga så gäller dessa två fördelar för nästan all typ av shopping. Handlar du på nätet så kommer du inte bara att få tillgång till ett mycket större utbud, du kommer också att få ta del av lägre priser. Orsaken till detta är för att du har möjlighet att välja kort från flera olika butiker. De låga priserna beror oftast på att företagen inte har fysiska butiker, utan bara lager. Det betyder att de helt enkelt inte behöver ta lika mycket för sina kort för att ändå kunna gå i vinst. Det blir alltså en ”win win” för både dig och e-butiken.

När du har hittat en e-butik med gratulationskort är det bara att sätta igång och titta igenom vad som erbjuds. Eftersom frakt oftast tillkommer rekommenderar vi att du beställer flera grattiskort på en gång. Då har du dessutom redan kort undanstoppade för att ta fram på födelsedagar eller andra tillfällen då ett kort kan komma till hands. Det kan även vara så att du råkar skriva fel på det kort som du planerar att ge bort och då kan det vara skönt att veta att du har ett extra.