Ett husdjur förgyller vardagen för många familjer och på högtider vill vi även visa uppskattning och skämma bort våra fyrbenta vänner!
Djur är inte prylfixerade så som vi människor, men det finns vissa saker du kan köpa som som även ditt djur skulle uppskatta till födelsedag eller högtid såsom julafton.

Katträd/klösträd
Innekatt som utekatt uppskattar ett bra klösträd att klättra på och leka i. Du kan köpa katträd i alla storlekar och du kan anpassa det efter vad just ni har plats till i hemmet.

Fördelarna med ett klösträd är att du som husse eller matte förhoppningsvis, slipper klösmärken på soffa matta och andra möbler. Du ger din katt stimulans inomhus att leka och kanske en plats för mys samt lugn och ro. Katter gillar nämligen mindre utrymmen att kura i!

Vattenfontän
När katten äter mycket torrfoder behöver den mycket vatten för att tillföra den mängd som behövs. Har du sett din eller andra katter dricka ur den rinnande kranen? Faktiskt så föredrar de flesta katter att dricka rinnande vatten eftersom de upplever de renare, och då dricker de även mer.
Investera i kattens välbefinnande med en rinnande vatten skål för ett bättre välmående!

Kattlucka
Katter älskar att springa in och ut i tid och otid. Om du monterar en kattlucka så slipper du springa och öppna dörren hela tiden.

Här kan du läsa om hur du monterar en kattlucka och här kan du läsa om hur du väljer ut den bästa kattluckan.

Till människans bästa vän – hunden

Hunden är ju som sagt människans bästa vän, och du kan inte “stilla” hunden behov av lek och bus på samma sätt med klätterträd inomhus som åt en katt (även om det skulle finnas plats). Hunden uppskattar ditt sällskap samt bus utomhus!

Hundbädden
Ska du köpa present till din hund är mitt bästa tips istället en hundbädd! Hunden spenderar ofta mycket tid inomhus, och för att slippa smuts i soffor och sängar är det relevant även för dig som ägare att ge ditt djur en speciell plats att sova på. Hundsängar kommer i alla olika former och storlekar, så att de passar alla raser!

Hundgodis
De flesta hundarna är riktiga godisråttor. Köp någonting extra gott att ge hunden på högtider medans vi människor också vanligtvis trycker i oss av godsaker.

Istället för att ge hunden rester av vår feta mat kan du istället ge hunden anpassade godsaker för deras mage och tarmsystem. Du ska nämligen undvika i så stor utsträckning det går att ge hunden av vår mat eftersom den oftast är för fet eller helt enkelt inte passar hunden matsmältningssystem, och jag vet det är svårt!  Men har du då hundgodis i utbyte kan de även lindra ditt dåliga samvete!