I samarbete med isbjornofsweden.com

En gång i tiden stod inte mjuka paket högst på önskelistan för barn men tiderna ändras och idag brukar de allra flesta barn, oavsett ålder, slita upp dessa paket med samma intensitet som de hårda. Kanske står inte regnkläder högst upp på önskelistan idag heller men då även regnkläder följer modet, brukar även det mest motsträviga barn falla till föga och plötsligt glittrar ögonen då de öppnar paketet med funktionella ytterkläder.

Mjuka paket

Som nämnts kanske inte mjuka paket står högt på önskelistan men oavsett om det är regnkläder eller andra kläder du tänkt slå in, går det att imponera på den mest kräsna mottagaren. Slå in paketet på ett kul och spännande sätt så ökar glädjen att öppna paket för barnet. Ett annat tips är att slå in klädesplagget ihop med något annat som barnet tycker är lite roligare.

Hållbarhet

Hållbarhet är viktigt. Såväl material som produktion ska väljas med omsorg, likväl som hur medarbetarna på kontoret beter sig. Materialen skall helst vara fria från PFOs och PFAs vilket är bra för de som producerar kläderna, de som bor i närheten av fabrikerna och för bärarna av kläderna, det vill säga våra barn. Vid val av leverantör av animaliska fibrer bör höga krav ställas på leverantörerna.

Regnkläder barn

Ofta pratar man om vattenpelare och när det kommer till regnkläder för barn bör de ha en vattenpelare om minst 10000 mm. Regnkläder av hög kvalitet klarar ofta ända upp till 15000 mm. Som förälder vill man verkligen kunna lita på att ens barn håller sig torrt även vid den vildaste lek i regnet.

Rätt kläder för vädret

Se till att ge ditt barn förutsättningar att vara mycket utomhus. Frisk luft och utomhuslekar är mycket nyttigt för barnen och det gör dom friskare och gladare. Eftersom vädret varierar, särskilt i Sverige, så är det viktigt att barnet har ordentliga kläder som skyddar mot väder och vind.