Vill du åka på en resa med hela familjen? Då kan du göra som många andra svenskar och åka till Grekland. Landet har länge varit ett populärt resmål och det finns goda anledningar till det. De himmelska stränderna, den utsökta maten och den härliga kulturen gör Grekland till en toppdestination för barnfamiljer.

Varför Grekland?

Kultur och historia

Grekland är ett land med en rik kultur och fascinerande historia. Om barnen är lite äldre kan resan därför vara ett bra tillfälle att lära sig. Varför inte besöka Akropolis, Parthenon eller berget Olympos? I Grekland hittar ni massor av gamla monument, kyrkor och viktig arkitektur vars historia sträcker sig tusentals år tillbaka i tiden.

Öar och soliga stränder

I Grekland finns en myriad av öar och olika stränder. Många svenskar väljer att besöka Kreta, Korfu och Rhodos, som är perfekta resmål för barn. Även Santorini och Mykonos är populära val. De är ofta lite dyrare, men fantastiskt vackra och även de är utmärkta turistorter för hela familjen. Om du väljer Grekland har du ett nästan oändligt val av stränder och öar!

Hyra båt

De flesta som åker på solsemester vill njuta av havet fullt ut. Det kan ni göra genom att hyra en segelbåt antingen med eller utan besättning. Då kan ni åka ut på havet och njuta där vattnet är som vackrast, eller varför inte åka från en hamn till en annan? Priset för en båt kan variera starkt, men ni kan definitivt hitta många bra båtar till väldigt rimliga priser. Att hyra en båt för dagen är inte någon lyx i Grekland.

Låga priser

Priserna i Grekland är betydligt lägre än i Sverige. Därför brukar resorna inte kosta alltför mycket, även om man är en hel familj som reser. Dessutom kan ni betala mycket mindre för en lunch eller middag än i exempelvis södra Frankrike eller andra liknande turistorter. Portionerna brukar vara stora, så ni kan räkna med att få värde för pengarna! Självklart är det inte bara maten som är billigare, utan alltifrån transport till souvenirer finns till bra priser.

Att tänka på

När du befinner dig i Grekland är du berättigad till akutvård. Det gäller förutsatt att du har med dig ditt försäkringskort som gäller i hela EU. Det kan du beställa hos Försäkringskassan. Utöver det kan det vara en bra idé att kolla upp om din hemförsäkring täcker kostnader för mindre allvarliga besvär som kan kräva vård.