Maldiverna är ett land som ligger i södra Asien och är ett resmål som både influencers och barnfamiljer reser till. Det populära resmålet känns igen på sitt klara, turkosa vatten, vita stränder och inte minst de bungalows som ligger längs med strandremsan. Maldiverna är ett drömresmål för många. Inte minst för barnfamiljer då det finns gott om barnvänliga hotell, aktiviteter och upplevelser. Börja planera, spara och res med barnen till Maldiverna och få en underbar semester tillsammans.

Gott om bra hotell

En av de största fördelarna med att resa till Maldiverna tillsammans med barnen är att det finns flera hotell att välja bland som är särskilt anpassade för barnfamiljer och deras behov. Överlag ska ett barnvänligt hotell bjuda på roliga aktiviteter som passar både små och stora barn och att det finns möjlighet för föräldrarna att lämna barnen på någon typ av barnklubb med barnpassning så att ni föräldrar kan njuta av ledighet medan barnen sysslar med olika roliga aktiviteter. Sedan är det också bra om det exempelvis finns pooler för även de minsta barnen. Sist men inte minst ska det vara prisvärt att åka på semester och bo på hotell med hela familjen och det finns flera barnvänliga och prisvärda hotell för barnfamiljer på Maldiverna.

Alla hotell erbjuder olika typer av måltidslösningar. Många barnfamiljer upplever att det är smidigast att välja all inclusive då både frukost, lunch och middag ingår i priset och ni kan äta på hotellet.

Aktiviteter för alla

En annan stor styrka med Maldiverna är att det finns flera aktiviteter och upplevelser som passar även för familjer. I och med att landet ligger mitt i Indiska oceanen så innefattar de flesta av aktiviteterna vatten i havet. Till exempel snorkling, surfing och dykning. Det finns även möjlighet att hyra jet-skis, vattenskidor och andra mer fartfyllda aktiviteter. Ni kan även åka iväg på en fisketur eller boka en delfinkryssning för att se på vilda delfiner.

Många hotell erbjuder även aktiviteter för dig som vill hålla dig aktiv. Till exempel racketsporter som padel, tennis och pingis

Om ni ska resa med små barn finns det även roliga sätt att sysselsätta dem då det finns lekplatser och särskilda barnrum på hotellen med gott om leksaker för dem att roa sig med.

Bra att veta

Om ni planerar att resa med barnen till Maldiverna bör ni först se över era vaccin. På vårdguidens hemsida kan ni läsa mer om vilka vaccin som rekommenderas för både er vuxna och för barnen. Ska ni resa med mindre barn kan du kolla med flygbolaget om det finns möjlighet att boka ett babysäte eller dylikt på flyget.

En annan sak som kan vara bra att se över innan avresa är era försäkringar såsom sjukförsäkring och barnförsäkring. Oftast ingår en reseförsäkring i hemförsäkringen, men det kan vara bra att kolla upp innan.

Sist men inte minst är det viktigt att du ser till att skydda barnen mot solens starka strålar och ta med hög solskyddsfaktor och smörja in er själva och barnen regelbundet. Till barnen kan det också vara bra att ha UV-kläder och solhatt.