I samarbete med leksakscity.se

Ibland kan det vara svårt att skilja på vad som är bra och mindre bra för barnen när det kommer till leksaker. Bra i benämningen ”leksaker för barn” kan exempelvis vara leksaker som stimulerar barnens kreativitet. Detta skall vi titta närmare på i denna artikel för att ge dig som är exempelvis småbarnsförälder tips på vägen i leksaksdjungeln.

Forskning om barn och dess leksaker

Ny forskning visar att barn som har för många leksaker samtidigt kan komma att tappa den där kreativa förmågan, det blir helt enkelt för rörigt och ger en motsatt effekt. Däremot att leka med ett fåtal saker åt gången stimulerar barnens hjärna på ett bra sätt enligt ny forskning. Exempel på en leksak som ger barnet chansen att tänka och använda fantasin i en aktiv miljö är dessa byggstavar som du kan köpa hos Leksakscity. Har du ett rum fullt av leksaker så kan det vara fördelaktigt med en leksakslåda till förvaring. När det väl är dags för leksaksstund för barnet så kan ett fåtal leksaker tas ut från leksakslådan åt gången. Detta lär barnet även att urskilja saker och ting så att det inte blir en enda stor röra.

Hållbara & Kreativa leksaker

Trä är ett material som är väldigt tåligt och hållbart i längden. Detta material är perfekt när det kommer till leksaker för barn. Leksaker som ger barnen chansen att använda sina sinnen och använda sin kreativitet i aktiva lekar ger dem en bättre chans till ökad utveckling på många plan. Med sin lekfullhet kan de skapa sina egna lekar av eget tycke oavsett om det gäller att bygga klossar eller leka med bilar. Ett bra tips för hållbara och kreativa leksaker kan du hitta på leksaker från Tooky Toy.

Rabattkod

Apropå Tooky Toy så kan du genom att använda denna rabattkod ”lekc33-a” få 10 % rabatt på ditt första köp hos dem. Koden gäller till och med 2022-12-31.