Innan du blivit förälder är det lätt att tänka sig att det är enkelt att få barn att sova i vagnen. Barn är väl trötta hela tiden? Men när du väl står där med barnet som vägrar att somna i vagnen är det lätt att drabbas av panik. Var inte orolig över att det är något fel med just ditt barn eller vad du som förälder gör. Alla barn kan ibland ha svårt att somna i barnvagnen. I den här artikeln går vi igenom några små tips som du som förälder kan tänka på för att skapa optimala förutsättningar för ditt barn att somna. 

Rätt klädsel

Genom att se till att ditt barn har rätt klädsel gör du det mycket enklare för ditt barn att komma till ro. Tänk på att anpassa klädseln till temperatur och väder. Ett populärt material att använda sig av är ull. Ullens unika egenskaper gör att det effektivt transporterar bort fukt, värmer samt kan kyla vid behov. För dig som tänker att ull är stickigt finns det även alternativ som är mjukare mot huden. Därtill kan du använda en sovpåse för att få ditt barn att sova tryggt och bekvämt. Sovpåsar har ökat i popularitet, till stor del på grund av sin enkelhet att använda. 

Frisk luft & lugn omgivning

Om du försöker få ditt barn att somna i vagnen inomhus eller i en stimmig omgivning är det kanske dags att tänka om. En lugn omgivning gör att din bebis kan slappna av och komma till ro. Om det runt barnvagnen är liv och personer Det finns studier som visar på att barn faktiskt sover bättre utomhus än inomhus, och en stor förklaring till detta kan vara den friska luften. Men många föräldrar tycker att det är tidskrävande att gå runt promenader och alltid vara i rörelse för att barnet ska somna. Det tar oss till vårt nästa tips. 

Barnvagnsvaggare

En barnvagnsvaggare är en enhet du sätter på ditt barns barnvagn för att få en behaglig rörelse på barnvagnen. Många föräldrar som har upptäckt barnvagnsvaggare inser hur mycket tid det frigör och hur mycket enklare det blir för bebisen att somna. Vibrationerna en barnvagnsvaggare ger är mycket naturliga och ersätter din vaggande hand. En av de mest populära barnvagnsvaggarna är Sleepytroll Baby Rocker.

Sammanfattning

Det är inte alltid lätt att vara småbarnsförälder, speciellt inte när det kommer till sömn. Tänk på att ta det lugnt och att situationen med sömnen blir allt bättre med åren. Tills dess om du upplever problem med att ditt barn inte somnar i barnvagnen kan du tänka på våra tre tips: Klädsel, Frisk luft och barnvagnsvaggare.