Alla har vi känt det. Du mår ganska bra överlag men något känns fel i kroppen. Kanske har du problem med magen? Kanske har du känt dig onormalt trött och hängig under en period? Kliande och rinnande ögon på våren men du vet inte riktigt om det pollen – eller något helt annat?
Allt ovanstående kan vara symptom på saker som glutenintolerans, D-vitaminbrist eller allergi. Allt går också relativt enkelt att få kontroll på och ordna upp – men då måste du ju faktiskt veta vad som är fel först…

Testa dig i lugn och ro hemma

Och det behöver faktiskt inte vara speciellt svårt. Det kan vara rent ut sagt enkelt. Du behöver inte ens lämna hemmet utan kan göra en hälsokontroll på nätet som hjälper dig att reda ut vad det är som inte står helt rätt till. Du kan testa allt från hormonstörningar och matintolerans till om du har antikroppar för covid-19 eller göra en hel hälsoundersökning som passar just dig. Allt i hemmets lugna vrå genom pålitliga tester som tas antingen genom små mängder saliv, urin, blod eller genom din utandning.

Så sluta oroa dig och gå och undra vad det faktiskt är som orsakar din uppblåsta mage som alltid krånglar när du minst behöver det. Det är både onödigt komplicerat och tidskrävande att försöka klura ut det själv eftersom överkänslighet kan ta flera dagar innan det visar sig. Skippa jobbiga och tidskrävande uteslutningar och konstiga kostscheman och få istället reda på direkt genom ett allergitest om du misstänker att det är någon sorts mat eller ämne som faktiskt ställer till det för din hälsa.

Vill du få en bred utredning om varför du exempelvis känner dig energilös finns paket med handplockade tester som alla bidrar till en komplett bild av vad som kan vara orsaken.
Du kan också chatta med kunnig personal för att få hjälp med att välja rätt tester eller ställa frågor om vilka undersökningar som passar just dig. När du väl fått hem ditt test finns allt som du behöver i försändelsen tillsammans med tydliga instruktioner som gör det enkelt för dig att göra rätt. Efter att testet är genomfört är det bara att lägga det på postlådan med det förfrankerade kuvertet som följer med. Därefter tas det emot av labbet där det analyseras. Du har sedan ett svar med testresultatet inom 15 dagar. Smidigt, pålitligt – och framför allt: enkelt.