Upplever du att du aldrig riktigt hinner städa ordentligt? Ser du dammråttor i hörnen även om det känns som att du precis dammsugit? Då är det här en artikel för dig. Nedan får du tips på hur du får hemmet städat och hur du behåller det så ett bra tag.

Ställ undan sakerna efter dig

Något som orsakar problem för många är att man inte lägger undan saker efter sig. Disken placeras i vasken, kläderna som använts under dagen slängs på en stol och filtar/kuddar i vardagsrummet läggs inte på plats efter filmkvällen. Sådana dåliga vanor gör att ditt hem kan se stökigt ut redan samma dag som du städat! Försök därför att skapa en ny vana där du diskar direkt efter maten och plockar undan allt efter dig så snabbt som möjligt. Då blir det aldrig bli stökigt, även om det samlas damm och smuts på olika platser.

Tvätta ofta

Idag talas det mycket om att spara på vatten och visst ligger det något i det. Samtidigt kan det vara väldigt jobbigt att endast tvätta en gång i månaden eller var tredje vecka när det har samlats riktigt mycket tvätt. Försök att hitta en balans mellan att vara snäll mot miljön och samtidigt ta hand om din tvätt. Du behöver givetvis inte tvätta dagligen, men om du tvättar en gång i veckan undviker du ett berg av smutsig tvätt som kan ta flera dagar att få rent.

Vänd dig till en städfirma

Ett bra sätt att få ett snyggt och rent hem är genom att anlita en städfirma. Med hemstädning i Stockholm eller på annan ort behöver du inte ens städa själv, utan bara försöka upprätthålla det fina resultatet. Enklare än så kan det nog inte bli!

Hitta städmotivation

Många ser städning som en tråkig uppgift, men det är faktiskt raka motsatsen om du ser det från ett annat perspektiv. Vem vill inte ha ett snyggt, mysigt och avkopplande hem som du kan känna dig stolt över? Tänk bara hur härligt det kan vara med ett fint hem fullt av juldekorationer som förhöjer stämningen under högtiden? Eller ett härligt hösttema som börjar den första september och håller till efter halloween? Det är inte bara barnen som skulle trivas i ett sådant hem!

Ditt hem kan dessutom vara en plats där du arbetar på ditt psykiska välbefinnande och fysiska hälsa. Exempelvis kan du använda en aroma diffuser med organiska, essentiella oljor som har bevisad effekt på humör och hälsa. En diffuser förhindrar torr luft på hösten och vintern och de olika aromerna kan skapa en fantastisk stämning. Titta gärna på Youtube, så hittar du en rad härliga videor om just städning och heminredning!