I samarbete med tandblekning.nu

Jag vill börja med att säga att bara för att man är intresserad av tandblekning så betyder det inte nödvändigtvis att man är dålig på att borsta tänderna. Många gånger så blir tänderna missfärgade av saker som frukt, kaffe eller rökning trots att man borstar tänderna lika mycket som alla andra. Så med det ur vägen så kan vi börja diskutera ämnet tandblekning.

Enkelt att bleka tänder idag

Medan det tidigare behövdes professionell hjälp för att bleka tänder och det brukade vara en rätt kostsam affär, så är det inte längre så. Faktum är att det idag är både enkelt och billigt att genomföra sin egen tandblekning hemma utan några konstigheter. Den exakta metoden varierar mellan olika varumärken men vad de har gemensamt är att man ofta använder sig av en aktiverande gel som arbetar med att bleka missfärgningar på tänderna.

Förväntningar, användning och resultat

Trots att mina förväntningar inte var allt för höga innan jag testade ett tandblekningskit så blev jag glatt överraskad. Priset var inte allt för galet och det kit som jag valde kom med gott om instruktioner så att det egentligen inte fanns något utrymme alls för att lyckas göra fel.

Det var inte krångligare än att borsta tänderna, förbereda gel och bettskena och sedan ha dessa på tänderna i 30-60 minuter. Medan jag väntade så passade jag på att städa lite och se lite på Netflix. Sedan var det dags att ta ut bettskenan och skölja ur munnen. Direkt efteråt så såg jag ingen större skillnad då tänderna bara var lite vitare men när jag såg efter igen dagen därpå så var resultaten tydligare.

Efter bara en användning så var tänderna märkbart vitare utan att det såg konstigt ut, tänk karaktären Ross i serien Vänner. Resultaten var alltså bättre än förväntat så jag kommer absolut att bleka tänderna hemma igen i framtiden när de oundvikligen blir mörkare i färgen igen av allt kaffe som jag konsumerar.

Avslutningsvis så rekommenderar jag helt klart att du ska testa på att bleka tänderna hemma. Dock så rekommenderas det inte att man gör det om man har problem med tänder eller tandkött, t.ex. hål i tänderna eller dylikt så ha gärna det i åtanke.