Konfirmationen är en stor händelse i en ungdomsliv. De har spenderat flera dagar åt att lära sig om kristendomen. De har gått på läger, träffat nya människor och utforskat en stor del av dagens samhälle. Konfirmationen konfirmerar att det dem har gjort är värt att erkännas. Därmed ger vi konfirmanderna presenter.
Vanligt att ge som konfirmationspresent är smycken eller något av behov i livet. Det kan vara en halskedja med ett hänge i form av ett kors eller bestick. Konfirmationen kan även vara ett tillfälle att ge någon man tycker om en lite finare present. Även böcker och presentkort är vanligt.

Ge bort en upplevelse

LuftballongUnder en konfirmation får man lära sig mycket om tro, livet och även sig själv. Man har fått äran att träffa många nya människor och kommer hem med en drös nya vänner. Att köpa en härlig upplevelse som till exempel en spa-weekend skulle få konfirmanden att slappna av och samla sig efter allt nytt lärande och de nya intrycken. En perfekt present för ett bra pris som verkligen kommer uppskattas.

>> Köp din upplevelse hos Greatdays

Att köpa en konfirmationspresent är inte den lättaste uppgiften. En klassisk gåva man brukar få som nykonfirmerad är smycken. Men att finna ett smycke som passar personen i fråga är inte så simpelt som det låter, speciellt inte när man inte känner personen så bra. Att köpa en rolig present förknippas oftast inte med en konfirmation, men egentligen varför inte? Silly Socks är ett exempel på en rolig med samtidigt nödvändig present. De säljer sockor med roliga tryck och i härliga färger som får vem som helst att le.

>>> Hitta konfirmationspresenter hos Coolstuff

Önskelistor är inte vanligt vid dessa tillfällena utan man får oftast själv komma på något att ge. Känner man personen tillräckligt bra kan man ge något som är typiskt för just honom/henne; gillar konfirmanden hästar kan man ge ett halsband med en berlock likt en häst eller kanske en liten porslinshäst. Många konfirmerar sig i samband med att de fyller 15 år – därför får vissa moped till konfirmationen då det är något väldigt användbart i livet.

När konfirmationen börjar närma sig kan man på olika butiker hitta erbjudanden då de flesta konfirmerar sig under samma tidsperiod. Att köpa ett passande kort till konfirmanden brukar även bli mer aktuellt ju närmare konfirmationen kommer. Det är inte en lika stor händelse som studenten, men det är idag väldigt många unga som väljer att konfirmera sig och därför har vissa butiker valt att anpassa sig efter den händelsen.
Den viktigaste presenten av alla för konfirmanderna är däremot att ens nära och kära närvarar. Att de kommer och tittar på när han/hon läser psalmen och äntligen konfirmerar sig. Presenter är alltid roligt att få och de allra bästa kommer från hjärtat.

Ett tips på present till den som ska konfirmera sig, eller över huvud taget förtjänar en present, är att ge bort en upplevelse. På upplevelsekarta.se kan du hitta en mängd olika upplevelser för alla tillfällen, till exempel som bröllopspresent eller i kärlekspresent till den som du själv håller kär. En annan present som ofta brukar uppskattas är pengar. Lite roligare att ge bort är då trisslotter där mottagaren har chans att vinna miljoner!