I samarbete med bigheart

Att ens familj ska må bra och vara frisk är en ambition och önskning de allra flesta har. Men det många inte tänker på är att ni behöver skapa förutsättningar och göra det som krävs för att familjen ska hålla sig frisk. Därför tänkte vi i denna artikel kort gå igenom några tips på hur du och din familj kan anamma en mer hälsosam livsstil.

Träna tillsammans

Att träna och motionera tillsammans är ett väldigt bra sätt för er att umgås. Det behöver nödvändigtvis inte vara någon hård träning. Det viktigaste är att ni rör på er. Ni kan till exempel ge er ut på en promenad eller cykeltur för att få frisk luft och äventyr på samma gång. Men ni kan också utföra olika typer av övningar och skapa ert egna träningspass eller dansa framför en instruktionsvideo på youtube. Utgå från vad ni själva gillar och träna efter era förutsättningar. Det viktigaste är att ni får bra motion, har kul och att ni får tid att umgås.

Vitaminer och tillskott

Något annat ni kan göra för att främja er hälsa är att äta vitaminer och andra tillskott som är bra för hälsan. Om ni exempelvis inte äter så mycket kött kan det vara bra om ni äter extra B12 tillskott eller att ni under vinterhalvåret äter D-vitamin. Sedan finns det ett antal vitaminer och tillskott som exempelvis boostar era immunförsvar.

Läs mer

Även om ni är experter på träning eller helt nya inför det är det alltid nyttigt att få större kunskaper. Det finns ett flertal bra informationskällor som lär er allt ni behöver om träning och hälsa för familjen. Det är särskilt viktigt att ni är pålästa vad gäller extra tillskott för att vara säkra på att ni ger rätt mängd till barnen. Ni kan också få många bra exempel på träningsformer som passar hela familjen.